Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Napoleon: In the Name of Art (Giovanni Piscaglia, IT 2021)

Napoleon – In the Name of the Art

Bekijk trailer

Giovanni Piscaglia / IT, 2022 / 100 min.

Ter gelegenheid van de 200ste sterfdag van Napoleon volgt deze documentaire de sporen die Napoleon als kunstverzamelaar achterliet. Kunsthistorici en acteur Jeremy Irons maken een reis van de Brera Academy in Milaan naar het Louvre in Parijs, en laten ons zo nadenken over de relatie tussen macht en beeld.

poster Napoleon: In the Name of Art (Giovanni Piscaglia, IT 2021)
Napoleon Bonaparte (1769-1821) begreep al op jonge leeftijd de waarde van kunst en was geboeid door de schoonheid ervan. Hij heeft zijn plannen voor het militair veroveren van gebieden over de hele wereld dan ook altijd gecombineerd met het vergaren, bestuderen, conserveren en systematiseren van kunst. Hij bracht kunstwerken van over de hele wereld naar Frankrijk vanuit zijn overtuiging dat cultuur en kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn.

Napoleon gebruikte kunst als politiek-ideologische steun om zichzelf te legitimeren als erfgenaam van de klassieke wereld. Het was ook een instrument voor de esthetische, morele en burgerlijke opvoeding van burgers én een propaganda-object en oorlogsbuit voor het revolutionaire Frankrijk. Oscarwinnaar Jeremy Irons neemt ons mee van de Brera Academie en Dom in Milaan, naar het Louvre in Parijs, in gezelschap van gerenommeerde internationale kunsthistorici.

...voor de liefhebber van kunst en geschiedenis is het smullen om te zien hoe gepassioneerd Napoleon te werk ging bij het vergaren van de meest imposante kunstcollectie ter wereld...waardevolle toevoeging... (Het Parool)

...Interessant...prachtig... (NRC Handelsblad)

...vliegt voorbij...met passie en bewondering...briljant...boeiend...Een inzichtelijke en verrijkende les... (**** Nederlands Dagblad)

Details

Regisseur

Giovanni Piscaglia

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IT

Originele titel

Napoleon – In the Name of the Art

Lengte

100 min.

Taal

Frans, Italiaans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Napoleon: In the Name of Art (Giovanni Piscaglia, IT 2021)
still uit Napoleon: In the Name of Art (Giovanni Piscaglia, IT 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.