NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Rogier van der Zwaag, Playgrounds (2021) (courtesy Madé van Krimpen)

New Harvest I

Eye on Art: New Harvest I (i.s.m. Amsterdam Art Week)

Tijdens New Harvest zie je de beste nieuwe videokunst die Amsterdam te bieden heeft. In samenwerking met Amsterdam Art hebben we alle kunstenaars van de residencies en de galeries van Amsterdam uitgenodigd om werk in te zenden.

poster Eye on Art: New Harvest I i.s.m. Amsterdam Art Week
Tijdens dit dubbele programma wordt een keuze uit de meest interessante inzendingen vertoond op het grote doek. De selectiecommissie bestaat uit Marian Cousijn (Eye), Nina Folkersma (Amsterdam Art) en Kevin Osepa (kunstenaar en regisseur). Het programma omvat naast de filmvertoningen ook gesprekken met kunstenaars. Zo ben je in één middag weer helemaal op de hoogte van wat er speelt.

Voor deze vertoning zijn films geselecteerd van de volgende kunstenaars: Charlotte Dumas, Hamza Halloubi, PolakVanBekkum, Marijke De Roover, Buhlebezwe Siwani, Joppe Venema en Rogier van der Zwaag. Tickets voor New Harvest II zijn los verkrijgbaar. Dit programma is onderdeel van Amsterdam Art Week.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
Buhlebezwe Siwani, Ulishihyele bani ibele, (2022 (courtesy No Man's Art Gallery)
Joppe Venema, Retain, Restrain, Refrain (2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.