Skip to content
NLEN
still uit Night Moves (Kelly Reichardt, US 2013)

Night Moves

Kelly Reichardt / US, 2013 / 112 min.

Uitgebeende psychothriller met Jesse Eisenberg en Dakota Fanning als ecoterroristen die een aanslag beramen op een hydro-elektrische dam. Met wederom veel aandacht voor de natuur stelt Reichardt urgente sociale en politieke vragen over engagement, en hoe ver je daarin kunt gaan. Ook Reichardts eerdere films zijn in EYE te zien.

poster Night Moves (Kelly Reichardt, US 2013)

Josh (Jesse Eisenberg, The Social Network) werkt op een biologische boerderij in Oregon, en wordt steeds radicaler in zijn ecologische overtuiging. Samen met een jonge activiste (Dakota Fanning) en een ex-marinier met een nogal troebel verleden (Peter Sarsgaard) ondernemen ze een nachtelijke riviertocht om een grootse daad te stellen.

Het eerste uur is gewijd aan de voorbereiding en de uitvoering van hun aanslag op een hydro-elektrische dam. Het tweede deel richt zich op hun gewetensbezwaren en de bijkomende verwijdering tussen de drie toevallige partners in crime.

Met wederom veel oog voor de natuur waarin haar personages ronddolen stelt Reichardt op subtiele wijze urgente sociale en politieke vragen. Wanneer wordt engagement blind fanatisme? Een groter budget en grotere acteursnamen maken van deze eco-thriller Reichardts meest commerciële productie ooit, maar in dit observerende, gelaagde en lichtjes desoriënterend suspensedrama blijft ze haar less is more-esthetiek trouw. Grand Prix op het Festival du Cinéma Américain in Deauville.

Details

Regisseur

Kelly Reichardt

Productiejaar

2013

Productieland(en)

US

Originele titel

Night Moves

Lengte

112 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

still uit Night Moves (Kelly Reichardt, US 2013)
still uit Night Moves (Kelly Reichardt, US 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.