Skip to content
NLEN
Nikolaï Clavier & Tessa Rose Jackson

Nikolaï Clavier & Tessa Rose Jackson

Badlands: Nikolaï Clavier & Tessa Rose Jackson

Vandaag een speciale filmcomponisteneditie van Badlands met de klassiek geschoolde Nikolaï Clavier en de meer op synth gerichte Tessa Rose Jackson. Deze editie komt tot stand in nauwe samenwerking met Buma Music in Motion.

poster Badlands: Nikolaï Clavier & Tessa Rose Jackson
Wie zijn de filmmakers van de toekomst? Nieuwe talenten over hun werk, inspiratiebronnen, dromen en idealen. Vandaag twee componisten en hun keuzefilm Under the Skin (Jonathan Glazer, 2013).

Nikolaï Clavier (1989) is een bekroonde componist en altviolist. Hij studeerde af met een Master Film Score aan het Conservatorium van Amsterdam en een Master of Music aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Als componist met een klassieke achtergrond heeft hij ook de scores gemaakt van 18 korte films, 6 commercials, twee speelfilms en een videogame. Behalve filmcomponist is Clavier ook altviolist in het bekroonde Arthema String Quartet.

Tessa Rose Jackson is een componist, producer, songwriter en artiest die haar eigen muziek en kunst uitbrengt onder de naam ‘Someone’. Als filmcomponist houdt ze ervan om het muzikale landschap te boetseren waarin verhalen zich afspelen. Ze is zelf filmmaker en laat zich inspireren door David Lynch, Stanley Kubrick, Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson, Charlie Kaufman en de Coen Brothers. Jackson werkt al elf jaar als componist. Haar muziek is ook te zien geweest in series als New Girl van HBO en Dear White People van Netflix.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2022

Lengte

120 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands, illustratie © Isa Grütter
Nikolaï Clavier
Tessa Rose Jackson

Mede mogelijk gemaakt door

logo Buma
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.