Skip to content
NLEN
Still Notes on Displacement

Notes on Displacement

Khaled Jarrar / PS, DE, 2022 / 74 min.

Vluchtelingen zijn regelmatig in het nieuws, maar wat zien we écht van hun ervaringen? Notes on Displacement duikt midden in de angst en desoriëntatie tijdens de slopende tocht van een Syrische familie, op weg naar een beter leven.

poster IDFA 2022

Van afgeladen boten tot gigantische tentenkampen: nieuwsbeelden zitten er vol mee. Maar wat zien we nou eigenlijk écht van de ervaringen van een vluchteling? Notes on Displacement duikt er middenin, door een familie te volgen op een slopende tocht richting Duitsland. Hun angst, desoriëntatie en saamhorigheid zijn voelbaar.

De Palestijnse Nadira is sinds haar twaalfde vluchteling en moet nu als bejaarde vrouw ook Damascus verlaten. Zij en haar dochter Mona waren hun leven daar niet meer zeker. Maar een veilig bestaan elders is nog steeds ver weg. Tijdens de overtocht naar Lesbos komen er al ontluisterende video’s en spraakberichten binnen bij filmmaker Khaled Jarrar. Vanaf het Griekse eiland voegt hij zich bij de groep, op een lange route richting een beter leven.

Jarrar wurmt zich door mensenmenigtes, raakt met zijn groep ’s nachts de weg kwijt, ziet hoe gevaarlijk taalbarrières kunnen zijn en loopt rond in mensonterende kampen. Daarmee worden hijzelf en de kijker als het ware onderdeel van deze familie.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Khaled Jarrar

Productiejaar

2022

Productieland(en)

PS, DE

Lengte

74 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.