Skip to content
NLEN
still uit Nowhere to Hide (Lee Myung-Se, KR 1999)

Nowhere to Hide

Myung-Se Lee / KR, 1999 / 112 min.

Stijlvolle, magisch-realistische cop-vs-killer-film waarin een narcoticamagnaat op de vlucht slaat voor een team van politie-agenten dat wordt geleid door de listige detective Woo. Op vernuftige wijze weet hij 72 dagen lang uit handen van de politie te blijven.

poster Nowhere to Hide (Lee Myung-Se, KR 1999)

Bij de VR-ervaring Missing Pictures, waarin Lee Myung-Se vertelt over zijn gedroomde maar nooit-gemaakte debuutfilm Father is Gone, laat Eye zijn cop-vs-killer-film Nowhere to Hide zien. Detective Woo is op het spoor van de mysterieuze gangster Chang Sungmin, die een meester in vermomming is. Tijdens de klopjacht komen Woo en zijn mannen nog veel meer duistere criminelen op het spoor.

Regisseur Lee Myung-Se komt voort uit de Zuid-Koreaanse New Wave van het midden van de jaren 80 en is een visueel stylist, die sociale satires combineert met dansnummers, oververzadigde kleuren en een grillige montage.

Nowhere to Hide zit dan ook vol adembenemende tempowisselingen en beeldmanipulaties, briljant gefotografeerde visuele vondsten, eindeloze achtervolgingsscènes en prachtig gechoreografeerde gevechten. Een wreed vuistgevecht verandert zomaar in een cartoonachtig schaduwspel. En een met modder besmeurde confrontatie tussen Woo en zijn aartsvijand Sungmin wordt een gevecht tussen titanen.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Myung-Se Lee

Productiejaar

1999

Productieland(en)

KR

Originele titel

Injeong sajeong bol geot eobtda

Lengte

112 min.

Taal

Koreaans

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Missing Pictures

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Lees meer
Een computergegenereerde illustratie met een oudere figuur en een kind op de achterste rij van een bioscoop. Op het scherm wordt een martial arts gevecht getoond, het kind in de bioscoop houdt een zwaard omhoog dat de film op het scherm weerspiegelt. (campagnebeeld Xtended: Missing Pictures; still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building))
still uit Nowhere to Hide (Lee Myung-Se, KR 1999)
still uit Nowhere to Hide (Lee Myung-Se, KR 1999)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.