NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Nuestras madres eye filmmuseum1

Nuestras madres

Cesar Diaz / GT, BE, FR, 2019 / 78 min.

Een jonge antropoloog uit Guatemala stort zich op de zoektocht naar zijn vermiste vader. De Brusselse Guatemalteek César Díaz verweeft op serene, pakkende wijze zijn persoonlijke en nationale geschiedenis. In Cannes winnaar van de Camera d’Or voor beste debuut.

Poster nuestras madres eye filmmuseum

Guatemala, 2018. Ruim twintig jaar na de burgeroorlog zijn mensen nog altijd op zoek naar vermiste familieleden. De getuigenissen van de slachtoffers volgen elkaar in snel tempo op.

Ernesto, een jonge antropoloog bij een forensische stichting, werkt aan het identificeren van de vermisten. Op een dag denkt hij een spoor naar zijn vader te hebben ontdekt in het verhaal van een oudere dame. Tegen het advies van zijn moeder in, stort hij zich onbezonnen op het dossier, op zoek naar waarheid en gerechtigheid.

begenadigd verteller

Met zijn sociale melodrama toont debuterend speelfilmmaker César Díaz zich een begenadigd verteller. De regisseur gooit alle sentimentele en geschiedkundige ballast overboord en richt zich vooral op Ernesto's zoektocht naar zijn vermiste vader. Díaz won op het filmfestival van Cannes de Caméra d”Or, de prijs voor beste debuutfilm.

Details

Regisseur

Cesar Diaz

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GT, BE, FR

Originele titel

Nuestras madres

Lengte

78 min.

Taal

Spaans

Nuestras madres eye filmmuseum2
Nuestras madres eye filmmuseum3