Skip to content
NLEN
Good morning color1

Ohayo

Yasujiro Ozu / JP, 1959 / 94 min.

Een week uit het leven van zes gezinnen die in één huis wonen. Oppervlakkige volwassenen en de kinderlijke zucht naar modern luid­ruchtig leven (de televisie!) worden met humor geobser­veerd. Een van de zes recente digitale restauraties van belangrijke titels uit het oeuvre van de Japanse filmmaker Yasujiro Ozu (1903-1963).

Goodmorning poster ol

Ozu's komische Technicolor-remake van zijn stille film I Was Born, But… volgt twee jongens in een buitenwijk van Tokio, die de eed afleggen om geen woord meer te zeggen nadat hun ouders hebben geweigerd om een televisie voor hen te kopen. Good Morning is geheel geschoten vanuit het perspectief van de twee koppige broers. De ouders zijn ervan overtuigd dat de stilte-staking van korte duur zal zijn, maar langzaamaan dringt het tot hen door dat ze hun kinderen niet meer kunnen negeren.

Dit vermakelijke satirische portret van het moderne gezinsleven zit vol met grappen over de roddelcultuur onder volwassenen en het consumentisme in het moderne Japan. De volwassen wereld vol lege conversaties en hypocrisie krijgt er flink van langs.

Ozu bewees met Good Morning dat hij ook uitstekend uit de voeten kon met het genre van de komedie. Stilistisch is de film weer typisch Ozu, met een laag camerastandpunt waarbij de camera niet beweegt. Ditmaal maakte hij ook gebruik van primaire kleuren in oogstrelend Technicolor.

Details

Regisseur

Yasujiro Ozu

Productiejaar

1959

Productieland(en)

JP

Originele titel

Ohayo

Lengte

94 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Good morning color3
Good morning color2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.