Skip to content
NLEN
1 skeleton dance vs 1929 walt disney walt disney productions 0

On Your Feet: A Parade of Flash Lectures

De parade is een vorm die Kentridge graag gebruikt, zo ook in zijn nieuwste werk More Sweetly Play the Dance. Op de wanden van EYE’s filmzaal trekken filmbeelden van stoeten mensen voorbij, terwijl het publiek naar korte lezingen luistert over Oudgriekse processies, groteske parades, wandelende filosofen en mensen op drift.

Capuchin monks gb 1898 william kennedy laurie dickson emile lauste british mutoscope and biograph syndicate still 1 1

Met: flitslezing 'Processies in de oudheid' door Emilie van Opstall (docent Oudgrieks aan de Vrije Universiteit Amsterdam)William Kentridge laat zich inspireren door de Oudheid. Plato's grotvergelijking, met zijn processie van mensen die objecten dragen, vormt een belangrijk uitgangspunt voor zijn werk More Sweetly Play the Dance. De lezing 'Processies in de Oudheid' bespreekt de grotvergelijking en een aantal belangrijke religieuze processies. Wie deden er mee? Waar gingen ze naartoe? Waarom deden ze mee? De lezing geeft een extra dimensie aan het kijken naar Kentridge's kunstwerk.

Sabine Theunissen werkt als set designer voor William Kentridge. Zij geeft een flitslezing over hun gemeenschappelijke projecten. Ook zijn er impressies van vluchtelingenstromen, toegelicht door filmmaker Paul Enkelaar die voor Stichting Vluchteling opnames maakte in Syrië, Irak en Somalië.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

William Kentridge

Van 25 april tot en met 30 augustus 2015 presenteerde Eye If We Ever Get to Heaven, een tentoonstelling met het werk van de beroemde Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (Johannesburg, 1955).

Lees meer
campagnebeeld William Kentridge – If We Ever Get to Heaven
Jaccuse abel gance 1919 film still collectie eye
Famous procession of the corpus domini gb 1898 william kennedy laurie dickson emile lauste british mutoscope and biograph syndicate still 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.