NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

Opening Film Noir: In a Lonely Place

Opening

Feestelijke opening van Film Noir, met cartoons, filmclips, zangeres Lilian Hak en spoken-word-kunstenaar Kevin Groen. Met als hoofdfilm In a Lonely Place, die bekendstaat als een van de beste films van de jaren vijftig, met Humphrey Bogart in een opvallend kwetsbare rol.

poster In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

Een begaafde maar verlopen scenarioschrijver met een slecht humeur (Humphrey Bogart) wordt in In a Lonely Place hoofdverdachte van een wrede moord in Hollywood. De enige persoon die hem een alibi kan geven is een verleidelijke buurvrouw (Gloria Grahame) met haar eigen troebele verleden.

Het emotioneel geladen In a Lonely Place, een vrijelijke bewerking van de thriller van Dorothy B. Hughes, is een briljante, energieke mix van spannende noir en indrukwekkend melodrama, niet in het minst door het krachtige acteerwerk. Een compromisloos verhaal over twee mensen die wanhopig op zoek zijn naar liefde, maar worstelen met hun demonen en elkaar.

In a Lonely Place is een van de hoogtepunten in het oeuvre van regisseur Nicholas Ray, wiens films worden bevolkt door 'outsiders' en 'loners'. Ray vond een zielsverwant in Bogart, die tevens de film produceerde.

4K-restauratie door Sony Pictures Entertainment

Dit is onderdeel van

Reguliere vertoningen

Details

Lengte

128 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Programmer Leo van Hee

Originele titel

Opening Film Noir: In a Lonely Place

Onderdeel van

Film Noir

Regenachtige straten, kringelende sigarettenrook en mannen met een duister verleden. Het onontkoombare noodlot en de femme fatale, sluw en seksueel onafhankelijk: Eye presenteert deze zomer een uitgebreid programma rond de klassieke film noir, met meesterwerken als The Third Man en In a Lonely Place, met Humphrey Bogart. Met vintage 35mm-prints en fonkelnieuwe restauraties.

Lees meer
Film Noir – The Dark Side of Hollywood
still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)
still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.