Skip to content
NLEN
Panel Representation of Queerness in Animation 1

Panel: Representation of Queerness in Animation

Kaboom 2023: Panel: Representation of Queerness in Animation

Zet je gezellig neer samen met Kaboom en Queer Film Festival Utrecht voor een verrijkend panelgesprek over queer-representatie in animatie. Hoe is het voor een queer filmmaker in de animatiesector, en hoe verhoudt de queer-identiteit van de maker zich tot de productie zelf? Dit gesprek wordt gemodereerd door animator en illustrator Mackenzie Fincham. 

poster Kaboom 2023

Hoe is het voor een queer filmmaker in de animatiesector, en hoe verhoudt de queer-identiteit van de maker zich tot de productie zelf? Dit gesprek wordt gemodereerd door animator en illustrator Mackenzie Fincham.

Dit panel is gratis toegankelijk.

Guests

Kim de Ruyter is een jonge animator en illustrator wier werk focust op thema's als zelfbeeld en intimiteit. Vanuit haar positie als trans vrouw probeert Kim in haar vaak indringende en confronterende creaties de kijker een spiegel voor te houden door haar eigen ervaringen te vertalen naar beelden.

Theodore Steen (hij/zie/die) is een non-binaire, queer en autistische filmjournalist en filmprogrammator die onder andere schfrijft voor Cine.nl, Schokkend Nieuws Filmmagazine en ScreenAnarchy. Als filmprogrammator is die betrokken bij Camera Japan en eerder bij het horrorfestival BUT.

Dexter Boldewijn is een 23-jarige artiest die dynamisch en experimenteel werk maakt waarin verbeelding, herkenbaarheid en rauwe emotie centraal staan. Als trans persoon van kleur geeft hij de voorkeur aan edgy underground werk voor de underdogs.

Mackenzie Fincham is een Amerikaans-Nederlandse animatieregisseur en illustrator gevestigd in Utrecht. Haar afstudeerfilm Waan(Beeld) won de Jeroen Bosch Ziekenhuis Award en de Playgrounds Best Student 2021 Award. Mackenzie ziet veel potentieel in het horrorgenre en de nuance die het kan aanbrengen in thema's als zelfontdekking en mentale gezondheid.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2023

Lengte

60 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Kaboom 2023

Noteer 30 maart t/m 2 april in je agenda: dan heb je de kans om je onder te dompelen in de wereld van animatie tijdens Kaboom Animation Festival in Eye! Het festival is t/m 2 april ook online te volgen.

Lees meer
campagnebeeld Kaboom 2023
Panel Representation of Queerness in Animation 2
Panel Representation of Queerness in Animation 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.