NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Paradise drifters eye filmmuseum 3

Paradise Drifters

Mees Peijnenburg / NL, 2019 / 85 min.

Jonas Smulders, Tamar van Waning en Bilal El Mehdi Wahib spelen drie thuisloze jongvolwassenen die richting Marseille reizen. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich.

Poster paradise drifters

In de periferie van de samenleving vechten Chloe, Lorenzo en Yousef zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht mondt uit in een kat- en muisspel tussen de drie dolende jongeren. Ze wantrouwen elkaar én gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken.

De drie vertrekken om verschillende redenen, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht op zoek naar verbinding en geborgenheid.

stille schreeuw

Mees Peijnenburg schoot zijn film op de meest desolate plekken langs de Franse snelwegen en in de buitenwijken van Marseille, en begint zijn film met een stille schreeuw die de hele film samenvat.

Berlijn

De jonge regisseur Mees Peijnenburg debuteert met zijn roadmovie nadat hij eerder een aantal veelgeprezen korte films heeft gemaakt, zoals Un creux dans mon coeur en Geen koningen in ons bloed. Cowboys janken ook (2013) ging in première op het filmfestival van Berlijn in de jeugdsectie Generations, de competitie waarvoor ook Paradise Drifters is geselecteerd.

voorfilm

Un creux dans mon coeur (Mees Peijnenburg, NL 2015, 10”, Frans gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld)Zwartwitdrama vol visuele vondsten, over de 19-jarige Henri die moet leven met een tragisch verlies. Nederlandse inzending voor de Oscars.

Details

Regisseur

Mees Peijnenburg

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Paradise Drifters

Lengte

85 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Paradise drifters eye filmmuseum 1
Paradise drifters eye filmmuseum 2