Skip to content
NLEN
Amour et seince fo0078651

Pawel Pokutycki presenteert: Communiceer! Oude nieuwe media

In de jaren tien van de vorige eeuw was film net zo’n nieuw medium als de interactieve net-based media van vandaag. Interaction designer Pawel Pokutycki kijkt terug op films uit de Desmet-collectie en reflecteert op de stappen die inmiddels zijn gezet.

Amour et sience fo0078650

Wat hetzelfde is gebleven als toen is de fascinatie voor het technologisch communiceren: in de Desmetfilms uit het begin vand e vorige eeuw wordt eindeloos getelefoneerd, getelegrafeerd en er wordt zelfs een beeldtelefoon gebruikt – skype avant-la-lettre, met alle risico”s van dien. Identiteitsverwisselingen en psychosen lagen op de loer.Samenstelling en presentatie: Pawel Pokutycki (1980), interaction designer en docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Live muziek: Andy Moor (elektrische gitaar) en Yannis Kyriakides (elektronica)

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Jean Desmets Droomfabriek

Van 13 december 2014 tot en met 12 april 2015 wijdde Eye een tentoonstelling aan een van de interessantste periodes uit de filmgeschiedenis aan de hand van de collectie van Jean Desmet (1875-1956).

Lees meer
campagnebeeld Jean Desmets Droomfabriek
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.