Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Cinedans 2022 Performance Relay Shorts La Voix Humaine

Performance Relay Shorts

Cinedans Festival 2022

Van dansende kappers in Brazilië tot ontmoetingen met walvissen - vol fantasie, humor, kracht en tederheid, biedt deze sectie een panoramische kijk op dans en onze menselijke ervaringen. Met langere shorts, korte documentaires en performance relays nemen we je mee in verschillende ontroerende en inspirerende verhalen.

poster Cinedans Festival 2022

Ever So Slightly

Director:François Blouin

Choreography: Victor Quijada

Year completed: 2021

Country of production: Canada

Duration: 21:00

Ever So Slightly onderzoekt de reflexen die we ontwikkelen tegen de onophoudelijke stroom van irriterende stoffen die ons dagelijks bombarderen. De film is opgenomen in het Olympisch Stadion van Montreal en volgt zes dansers in de greep van urgentie, opstand, chaos en het verlangen om te vluchten.

LA VOIX HUMAINE

Director: Nanine Linning

Choreography: Nanine Linning

Year completed: 2021

Country of production: United States

Duration: 10:16

La Voix Humaine, in 1930 geschreven door Jean Cocteau en in 1958 van muziek voorzien door de Franse componist Francis Poulenc, toont een vrouw die een laatste telefoongesprek voert met haar minnaar voordat hij haar verlaat voor een ander. Choreografe en multidisciplinair kunstenaar Nanine Linning, in samenwerking met het Boston Ballet, herinterpreteert het verhaal door middel van levendige beelden en met een explosieve bewegingstaal.

Molto Vivace!

Director: Zachary Chant, Denislav Kanev

Choreography: Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero

Year completed: 2021

Country of production: Germany

Duration: 17:30

Een groep jonge mensen ontmoet elkaar in de kale ambiance van een parkeergarage. Voor een kort moment creëren ze hun eigen vluchtige wereld, extravagant gekleed en vol mysterieuze codes. Geïnspireerd door de Club Kids beweging (begonnen door een extravagante clubdansgroep in de jaren '80 van de vorige eeuw in New York) en door Beethovens 9e Symfonie, permitteren de vijftien dansers van het dansensemble tanzmainz zich graag vrijheden.

Snakearms

Director: Alexander Vantournhout, Stanislav Dobak

Choreography: Alexander Vantournhout

Year completed: 2021

Country of production: Belgium

Duration: 18:13

In een wereld die zich langzaam verwijdert van tactiliteit, blijft de handdruk een direct en reëel lichamelijk contact met de ander. In dit hypnotiserende duet tussen Alexander Vantournhout en Emmi Väisänen transformeert de handdruk in een uitgebreide hand-, arm- en ledemaat-dans, die ons herinnert aan de tactiele mogelijkheden van verbondenheid.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

87 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Performance Relay Shorts Snakearms
Cinedans 2022 Performance Relay Shorts MOLTO VIVACE
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.