Skip to content
NLEN
Phantom6

Phantom of the Opera, The

Rupert Julian / US, 1925

Een van de meest ‘geremakete’ film aller tijden, waarvoor Universal Studio’s een replica van het Paris Opera House maakte. De beroemde Parijse operazangeres Carlotta wordt bedreigd door een mysterieus spook, die haar dwingt haar rol in Faust op te geven. Live muzikale begeleiding door Yvo Verschoor (piano) en Marike Verheul (viool).

Phantomposter2 1

De bedreigde operazangeres Carlotta wordt vervangen door de onbekende Christine Daaé, die naar de catacomben van het operagebouw gaat, om het zogenaamde spook te ontmoeten. Tussen hen ontspint zich een tragisch liefdesverhaal vol overeenkomsten met The Beauty and The Beast en Dr Jekyll and Mr Hyde. De scène waarin spook Erik het orgel bespeelt en Christine achter hem kruipt om zijn masker af te rukken is vaak uitgeroepen tot een van de meest memorabele momenten in de filmgeschiedenis.

De legendarisch ontsierende make-up van Lon Chaney is door de acteur zelf aangebracht. Theaters werden aangespoord om vlugzout bij de hand te hebben voor het geval dat de dames in het publiek flauw zouden vallen van de horror.

Details

Regisseur

Rupert Julian

Productiejaar

1925

Productieland(en)

US

Originele titel

Phantom of the Opera, The

0

Drager

35mm

Phantom1
Phantom7
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.