Skip to content
NLEN
Pimenpom9

Pim & Pom: Het grote avontuur

Gioia Smid / NL, 2014 / 74 min.

Hartverwarmende familiefilm, waarin de katten Pim en Pom opeens op straat moeten zien te overleven. Regisseur Gioia Smid nam de personages van schrijfster Miep Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp (Jip & Janneke) tot uitgangspunt voor een vrolijk-eigenzinnige animatiefilm. Met de stemmen van Georgina Verbaan, Tsjitske Reidinga en Plien & Bianca.

Pimenpomposter

De vriendschap tussen de impulsieve Pim en de bedachtzame Pom wordt flink op de proef gesteld als ze samen de weg naar huis moeten vinden. De twee katten Pim (Georgina Verbaan) en Pom (Tjitske Reidinga) zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje 'de Vrouw'.

Als de nichtjes Treesje (Plien van Bennekom) en Sjaantje (Bianca Krijgsman) op bezoek komen, nemen ze de poezen mee naar het park voor een picknick. Ze willen de katten dolgraag zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten ze samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Kijkwijzer: alle leeftijden (AL).

Details

Regisseur

Gioia Smid

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL

Originele titel

Pim & Pom: Het grote avontuur

Lengte

74 min.

Drager

DCP - encrypted

Pimenpom7
Pimenpom5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.