NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Playlist (Nine Antico, FR 2021)

Playlist

Playlist

Bekijk trailer

Nine Antico / FR, 2021 / 84 min.

Net als dat van haar hoofdpersoon Sophie was het leven van striptekenares Nine Antico ooit een chaos. De existentiële verwarring van toen leverde haar de inspiratie op voor een regiedebuut waar de levenslust van afspat.

poster Playlist (Nine Antico, FR 2021)
Een onderbetaald baantje bij een uitgever van stripverhalen; het lijkt voor de 28-jarige Parisienne Sophie het hoogst haalbare. Liever zou ze van haar hobby, tekenen, haar werk maken, maar voorlopig zit alles tegen. En de liefde biedt ook al geen soelaas.

Hoe hoog de misverstanden, tegenslagen en frustraties zich ook opstapelen, Sophie weigert bij de pakken neer te zitten. Het maakt haar bij uitstek tot een heldin van deze tijd.

Sophie is de creatie van striptekenares Nine Antico, die met Playlist haar regiedebuut maakt. Een springerige film omdat het echte leven zich evenmin in een rechte lijn van A naar B beweegt. Gedraaid in zwart-wit omdat Antico de meeste van haar strips ook in zwart-wit publiceert, en de alledaagse, gekleurde werkelijkheid soms spuuglelijk is.

Playlist is een tragikomedie zonder vals sentiment waarmee de regisseur, zoals ze zelf zegt, ons hart een beetje probeert te verwarmen.

Details

Regisseur

Nine Antico

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR

Originele titel

Playlist

Lengte

84 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Playlist (Nine Antico, FR 2021)
still uit Playlist (Nine Antico, FR 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.