NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Pluisje st 1 jpg sd high

Pluisje: durf te vliegen

Árni Ásgeirsson / IS, BE, 2018 / 83 min.

Hartverwarmende animatiefilm uit IJsland over Pluisje, een jong en vrolijk vogeltje dat alleen moet overwinteren nadat zijn familie zonder hem naar het zuiden trekt. Vlieg je mee?

Pluisje ps 1 jpg sd low

Het jonge en vrolijke vogeltje Pluisje (stem van Teddy Ortanca) speelt dolgraag met zijn beste vriendinnetje Ploveria (Manou Jue Cardoso), stiekem zijn ze een beetje verliefd op elkaar. Maar alles verandert wanneer de gemene valk, Shadow (Tygo Gernandt), samen met Skua (Klaas van Kruistum) Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Pluisje durft niet meer te vliegen sinds zijn vader is overleden toen hij Pluisje wilde redden.

kat uit het dorp

Zijn vriendinnetje Ploveria spoort hem aan weer te gaan vliegen voordat de winter komt. Na lang twijfelen slaat Pluisje zijn vleugels weer uit, maar wordt bijna gevangen door de enge kat uit het dorp. Op het nippertje ontsnapt hij, maar iedereen denkt dat hij de aanval niet heeft overleefd, dus zit er niets anders op dan dat Pluisje alleen de winter moet overleven.

verborgen plek

Gelukkig is er Paradise Valley, een verborgen plek waar alle niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren. Maar de reis naar Paradise Valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden en helpt de goedaardige Giron (Martijn Fisher) hem bij zijn reis.

De stem van Pluisje wordt vertolkt door Teddy Ortanca, Klaas van Kruistum speelt Skua, Tygo Gernandt spreekt de stem in van de gemene valk Shadow, Martijn Fischer is Giron, en Manou Jue Cardoso neemt de stem van Ploveria voor haar rekening.

Details

Regisseur

Árni Ásgeirsson

Productiejaar

2018

Productieland(en)

IS, BE

Originele titel

Ploey - You Never Fly Alone

Lengte

83 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Pluisje st 2 jpg sd low
Pluisje st 3 jpg sd low