Skip to content
NLEN
Prins 37062515 st 1 s high

Prins

Sam de Jong / NL, 2015 / 4 min.

Origineel vormgegeven liefdesverhaal van nieuw Nederlands filmtalent Sam de Jong, over Ayoub die tot over zijn oren verliefd is op Laura, die echter al bezet is. Hij komt voor de ultieme keuze te staan: de liefde of de criminaliteit. Prins ging in première op het Filmfestival Berlijn.

Prins 37062515 ps 1 s high

Terwijl Ayoub op verschillende manieren probeert het hart van Laura te veroveren, komt hij Kalpa tegen – een zware crimineel met een paarse Lamborghini Diablo. Door Kalpa”s invloed begint Ayoubs wereld uit elkaar te vallen: zijn vrienden vermijden hem, zijn moeder zet hem het huis uit en zijn zus wil hem niet meer zien. Zijn vader is vanwege ernstige drugsproblemen niet in staat hem te helpen. Ayoub moet een man worden om zijn problemen op te kunnen lossen en uiteindelijk komt hij in een nachtmerrieachtige nacht voor de ultieme keuze te staan: de liefde of de criminaliteit. De jonge regisseur Sam de Jong maakt daarbij gebruik van een prettige dosis ironie en overdrijving. Naast Ayoub Elasri zijn de gelauwerde actrices Elsie de Brauw en Sigrid ten Napel te zien.

Sam de Jong viel al op met zijn eindexamenfilm Magnesium, die het zelfs tot Sundance schopte. Prins ging in première in het Generation 14plus-programma op het Filmfestival Berlijn, waar het een Special Mention of the Youth Jury kreeg.

“Met zijn eerste lange speelfilm lost Sam de Jong de belofte van zijn bekroonde afstudeer­film 'Magnesium' (2012) op glorieuze wijze in. Must See Film van de Maand (**** De Filmkrant).

“…meest interessante, uitgesproken, eigenzinnige speelfilmdebuut in jaren…natuurtalent…spat van het doek…originele, waarachtige vertelling die de stilistische registers van het medium ruimschoots benut. (**** VPRO/Cinema.nl)

“ Ontroerend...bijzonder...werkt uitstekend...grappig...Op naar de Gouden Kalveren. (**** Het Parool)

Details

Regisseur

Sam de Jong

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL

Originele titel

Prins

Lengte

4 min.

Prins 37062515 st 2 s high
Prins 37062515 st 3 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.