Skip to content
NLEN
P tit quinquin 51000079 st 1 s high

P'tit Quinquin

Bruno Dumont / FR, 2014 / 200 min.

De Franse auteur Bruno Dumont (L’humanité, Flandres) toont zijn komische kant in deze prachtig geschoten, excentrieke vierdelige tv-serie over een merkwaardig dorp waar een dode koe gevuld met menselijke resten wordt gevonden. Vertoning van de oorspronkelijk vierdelige tv-serie.

P tit quinquin 51000079 ps 1 s high

De bijzonder mooi geschoten en vaak ook komische filmvariant van Dumonts miniserie opent met de ondeugende jongen uit de titel, Quinquin. Hij is de zoon van een ogenschijnlijk gewone boerenfamilie in de regio rond Calais, waar de mensen Ch'timi spreken, het dialect dat nog belachelijk gemaakt werd in de filmhit Bienvenue chez les Ch”tis. Dumont schetst een dorp bevolkt door louche priesters en autistische toeristen. De motor van het verhaal is de ontdekking van een dode koe, wier maag lijkt te zijn gevuld met menselijke resten.

Voor de serieuze Franse regisseur zijn doen valt er in P'tit Quinquin heel wat te lachen, maar Dumont zou Dumont niet zijn als er niet een heel klein beetje sociale kritiek en metafysica in zou sluipen. De grappigste scènes illustreren hoe in een klein dorp iedereen alles van elkaar weet maar niemand iets doet om het kwaad te stoppen.

Net als in eerdere films werkte Dumont alleen met lokale bevolking zonder acteerervaring, gefilmd op echte locaties, wat de excentrieke film ook een typisch Dumont-achtige realisme geeft. De Franse pers zag een kruising tussen 'Father Ted' en 'Twin Peaks'.De film wordt vertoond met halverwege een pauze van 20 minuten.

“****, Must See Film van de Maand (De Filmkrant)

“Een feest…grappig…een geschenk. (**** NRC Handelsblad)

“Wat een verrassing!...louter oorspronkelijke karakters… (***** Trouw)

Details

Regisseur

Bruno Dumont

Productiejaar

2014

Productieland(en)

FR

Originele titel

P'tit Quinquin

Lengte

200 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

P tit quinquin 51000079 st 2 s high
Petit quinquin
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.