Skip to content
NLEN
still uit Punch-Drunk Love (Paul Thomas Anderson, US 2002)

Punch-Drunk Love

Paul Thomas Anderson / US, 2002 / 94 min.

Boogie Nights en Magnolia zijn echte Paul Thomas Anderson-klassiekers. Maar het innovatieve Punch-Drunk Love is dat niet minder. De hoofdrol is voor komiek Adam Sandler – als de verlegen Barry Egan beleeft hij een grote liefde (Emily Watson) en zucht onder het juk van zeven zussen.

poster Punch-Drunk Love (Paul Thomas Anderson, US 2002)
Komiek Adam Sandler is Barry Egan, handelaar in gootsteenontstoppers, die zucht onder het juk van zeven zussen en de woedeaanvallen die daarvan het gevolg zijn. Lena (Emily Watson) lijkt hem te begrijpen, ook als Egan wanhopig voorraden pudding inslaat om airmiles te toucheren. Om nog maar te zwijgen van Egan als slachtoffer van een telefoonseksbaas (Philip Seymour Hoffman).

Andersons weerbarstige liefdesavontuur rond onverklaarbare voorvallen dwarrelt stilistisch van komedie naar slapstick en van suspense naar romantiek. Verrassend is het ingetogen spel van Adam Sandler, die daarvoor voornamelijk optrad in rechttoe-rechtaan komedies.

Innovatief

Punch-Drunk Love (prijs voor Beste regie in Cannes) werd ook geprezen om de innovatieve behandeling van de soundtrack die de emoties van de personages reliëf geeft. Te horen zijn onder meer kunstmatig versterkte omgevingsgeluiden, dialogen overstemd door knalharde percussieklanken en nerveuze improvisatiemuziekjes.

Vertoning bij de première van Andersons nieuwste film Licorice Pizza (vanaf 25 januari in Eye).

Vertoning op 35mm.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Paul Thomas Anderson

Productiejaar

2002

Productieland(en)

US

Originele titel

Punch-Drunk Love

Lengte

94 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still uit Punch-Drunk Love (Paul Thomas Anderson, US 2002)
still uit Punch-Drunk Love (Paul Thomas Anderson, US 2002)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.