Skip to content
NLEN
Rebel without a cause still1

Rebel Without a Cause

Nicholas Ray / US, 1955

De film die James Dean onsterfelijk maakte als archetypische rebel, gehuld in rood jack en opgerolde jeans. Een van de eerste grote Amerikaanse films waarin begrip werd getoond voor de wankele psychische staat van pubers. Gerestaureerde klassieker (4K).

Jamesdean4

Jim Stark, een ongelukkige student, zoon van welgestelde ouders, heeft moeite met zijn nieuwe omgeving en stort zich in een gevaarlijk spel – een zij-aan-zij-autorace, de “chicken run” – met fatale gevolgen voor zijn rivaal.Rebel Without a Cause maakte Ray niet alleen beroemd, maar was ook een van de eerste grote Amerikaanse films waarin begrip werd getoond voor de wankele psychische staat van pubers en jongvolwassenen en de conflicten die daarmee gepaard gaan. Jim is zowel slachtoffer van de omstandigheden als van een contactarme opvoeding. Drie Oscarnominaties.Arrangement op woensdag 21 januari à € 49,-:18.00 – 19.00 EYE-rondleiding door de Gebouwengids

19.00 – 21.00 Diner EYE Bar Restaurant: pompoensoep, witte wijnrisotto en gezouten karamel (drankjes niet inbegrepen)

21.00 – 23.00 Voorpremière gerestaureerde klassieker Rebel Without a Cause met korte inleiding en lancering Rebel Without a Cause-bier door Cinema Brewers (met flesje bier bij inloop)

Details

Regisseur

Nicholas Ray

Productiejaar

1955

Productieland(en)

US

Originele titel

Rebel Without a Cause

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Image001
Image005
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.