NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Retablo eye filmmuseum01

Retablo

Retablo

Alvaro Delgado-Aparicio / PE, DE, NO, 2017 / 101 min.

De veertienjarige Segundo woont hoog in een dorpje in de Peruviaanse Andes. Spoedig zal Segundo in de voetstappen van zijn vader treden, een getalenteerd ambachtsman; maar de vader herbergt een geheim. Speelfilmdebuut van Álvaro Delgado-Aparicio is een subtiele coming-of-age-vertelling over familieverhoudingen, tradities en onvoorwaardelijke liefde. Eerder te zien op de Berlinale.

Poster retablo eye filmmuseum

Segundo leert de kneepjes van het vak van zijn vader Nóe, een gerespecteerd lid van een strenggelovige dorpsgemeenschap hoog in de Andes. Segundo kijkt op tegen zijn vader, die een meester is in het maken van altaarstukken voor huiselijk gebruik. De hechte band tussen vader en zoon komt onder druk te staan wanneer Segundo kennismaakt met een volslagen onbekende kant van Nóe.

weids landschap

Retablo is een kleurrijk, subtiel en schilderachtig gefilmd portret van het dorpsleven in een land waar patriarchale en religieuze tradities met harde hand blijven gehandhaafd; het weidse landschap van de Andes blijkt ook begrensd.

Het speelfilmdebuut van Álvaro Delgado-Aparicio was te zien op het filmfestival van Berlijn en werd ontwikkeld in het Sundance Feature Film Program Lab.

Details

Regisseur

Alvaro Delgado-Aparicio

Productiejaar

2017

Productieland(en)

PE, DE, NO

Originele titel

Retablo

Lengte

101 min.

Taal

Spaans, Quechua

Drager

DCP

Retablo eye filmmuseum02
Retablo eye filmmuseum03