NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Rikkie de ooievaar st 6 jpg sd high

Rikkie de Ooievaar

Toby Genkel / DEUZE, BE, LU, NO, 2017 / 85 min.

Animatiefilm over de mus Rikkie die denkt dat hij een ooievaar is, net als zijn adoptiefamilie. Het moment van de waarheid komt wanneer zijn familie naar Afrika gaat om te overwinteren en Rikkie niet sterk genoeg blijkt voor die zware tocht.

Rikkie de ooievaar ps 1 jpg sd high

Rikkie is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Op een dag hoort hij dat hij eigenlijk een mus is. Kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Achtergelaten in het bos is Rikkie rotsvast van plan om iedereen te tonen dat ook hij een echte ooievaar is. Met de hulp van Olga, een excentrieke uil en Kiki, een narcistische en disco-dansende parkiet, maakt hij zijn eigen reis naar het Zuiden. Een gevaarlijke reis vol valkuilen.

Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus. Met de stemmen van Matheu Hinzen (Rikkie), Patrick Martens (Kiki) en Georgina Verbaan (Olga)

Details

Regisseur

Toby Genkel

Productiejaar

2017

Productieland(en)

DEUZE, BE, LU, NO

Originele titel

Rikkie de Ooievaar

Lengte

85 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Rikkie de ooievaar st 2 jpg sd high
Rikkie de ooievaar st 4 jpg sd high