NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Rita krokodil 2 nl ps 1 jpg sd high

Rita & Krokodil 2

Siri Melchior / DK, 2017 / 45 min.

Tot de verbeelding sprekende verhaaltjes voor de allerjongste bioscoopbezoeker over Rita & Krokodil. De animaties zitten vol met grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Iedere aflevering neemt je mee in de wereld van de 4-jarige Rita en gaat over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag.

Rita krokodil 2 nl ps 1 jpg sd low

Voor de allerjongste bioscoopbezoeker deel 2 van de succesvolle Deense serie Rita & krokodil. Negen aansprekende verhaaltjes die je meenemen in de wereld van de 4-jarige Rita en haar grote vriend Krokodil, gebaseerd op de gelijknamige Deense prentenboeken. Ze gaan onder andere naar het strand en de bioscoop, vieren een verjaardagsfeestje en tuinieren in de moestuin.

badkuip

Rita is een klein, vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol vierjarig meisje. Haar altijd hongerige vriend Krokodil woont in de badkuip. Zeer waarschijnlijk bestaat Krokodil alleen in haar verbeelding en het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het kleed van haar eigen kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Volwassenen lijken er niet te zijn in haar wereld, ze moet dus alles zelf ondervinden en uitvinden. Al doende leert ze belangrijke dingen over zichzelf en over kleine en grote dingen in het leven.

grapjes

De speelse en kleurrijke filmpjes zijn gemaakt met veel oog voor detail voor het leven van alledag en zitten vol kleine grapjes en muzikale elementen. Rita's geheel eigen kijk op de wereld doet soms bijna surrealistisch aan.

“...lieve, zomerse verhaaltjes...kleurrijke animatie...een vrolijke traktatie. (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Siri Melchior

Productiejaar

2017

Productieland(en)

DK

Originele titel

Rita och krokodil 2

Lengte

45 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Rita krokodil 2 nl st 2 jpg sd low
Rita krokodil 2 nl st 3 jpg sd low