NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Rita krokodil 3 eye filmmuseum01

Rita & Krokodil 3

Siri Melchior / DK, 2018 / 45 min.

De vierjarige Rita gaat graag op stap. Met haar vriend Krokodil, die in de badkuip woont. Ze gingen al samen naar de bioscoop en waren aan het tuinieren in de moestuin. En nu gaan ze lekker kerst en oud & nieuw vieren en op wintersport! De derde aflevering van deze Deense animatiefilm voor de allerjongsten zit weer vol surrealistische grapjes, muziek en kleurrijk getekende verhaaltjes.    

Poster rita krokodil 3 eye filmmuseum

Behalve de Cinemini-ochtenden met korte filmpjes voor peuters en hun ouders, programmeert Eye ook langere speelfilms voor de allerjongsten. In deel drie van de succesvolle Deense serie Rita & Krokodil zijn weer negen animatieverhaaltjes bij elkaar gebracht die je meenemen in de wereld van de vierjarige Rita en haar grote vriend Krokodil.

kleurrijk en grappig

Rita is een vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol meisje. Haar kijk op de wereld doet soms bijna surrealistisch aan; zeer waarschijnlijk bestaat Krokodil alleen in haar verbeelding: volwassenen lijken er niet te zijn in Rita”s wereld, ze moet dus alles zelf ondervinden en uitvinden, vaak met onverwacht resultaat.

De speelse, kleurrijke filmpjes – naar de gelijknamige populaire Deense prentenboeken – zijn met veel oog voor detail uit het alledaagse leven gemaakt en zitten vol grapjes en muziek.

Details

Regisseur

Siri Melchior

Productiejaar

2018

Productieland(en)

DK

Originele titel

Rita og Krokidille 3

Lengte

45 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Rita krokodil 3 eye filmmuseum02
Rita krokodil 3 eye filmmuseum03