Skip to content
NLEN
Shaun1

Shaun het schaap: de film

Tal van nieuwe wollige avonturen beleeft tv-schaap Shaun, het wereldberoemde animatiekaraktertje uit de Wallace & Grommit-film A Close Shave, in de nieuwe familiefilm van Richard Starzak en Mark Burton. Nu maakt hij het wel heel dol en moet hij achter de boer aan die van de boerderij is weggehaald. Met zijn kudde trekt hij naar de grote stad, met alle gevolgen van dien… Rapper Gers Pardoel zingt de aftitelsong.

Poster 0

Shaun is de leider van een bende gekke schapen die hem blindelings volgt in zijn grappen en grollen. Regelmatig drijven de schapen de boer tot waanzin met hun dolle capriolen – nu heeft Shaun het zo bont gemaakt dat de boer wordt weggevoerd van de boerderij. Shaun en herdershond Bitzer moeten samen met de kudde de grote stad trotseren om hem te redden.

Het animatiekarakter Shaun het schaap maakte zijn eerste optreden in de Oscarwinnende korte Wallace & Gromit-film A Close Shave (1995). Sindsdien is hij 's werelds bekendste schaap en weet televisiekijkers in al meer dan 170 landen te vermaken. Familiefilm (alle leeftijden).

“…liefdevol handwerk en fijn Brits absurdisme… (**** Het Parool)

“ … kleurrijke avontuur…veel humor en grote aandacht voor details… (**** De Telegraaf)

“…Intelligente slapstick…Briljante eenvoud… tot in de puntjes uitgewerkte klei-animaties, waarin een hoop te grinniken valt… (**** VPRO/Cinema.nl)

Details

Shaun2
Shaun4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.