NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Shaun het schaap het ruimteschaap eye filmmusem 1

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap

Will Becher, Richard Phelan / GB, US, FR, 2019 / 86 min.

Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald.

Poster shaun het schaap het ruimteschaap eye filmmusem

Klei-animatiefilm naar de bekende kinderserie over het stoute schaapje Shaun. Wanneer er een buitenaards wezen met ongelooflijke krachten neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Samen gaan ze op missie voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen. Om Lu-la weer thuis te krijgen moet het eerste schaap over de dam en het tweede de ruimte in.

stopmotion

Shaun het Schaap is bedacht door Nick Park, vooral bekend door onder meer Wallace & Gromit, waarin Shaun ook voor het eerst verschijnt. Via stopmotion-animatie kleien Park en zijn team beeldje voor beeldje de avonturen van dit slimme schaap en zijn vriendjes op de boerderij.

“ ...heerlijke film...hartveroverend verhaal...verbluffende explosie van creativiteit...geestig...een traktatie. Boordevol vrolijke details, met visuele humor en een warme kijk op de mensheid... (***** Trouw)

“...de beste en amusantste film voor kinderen én ouders... erg geestig...briljante stop-motionfilm... (**** NRC Handelsblad)

“Heerlijke stopmotionfilm, leuk voor kinderen en ouders...even liefdevol gemaakt als de eerste...aandoenlijk... (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Will Becher, Richard Phelan

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GB, US, FR

Originele titel

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Lengte

86 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Shaun het schaap het ruimteschaap eye filmmusem 8
Shaun het schaap het ruimteschaap eye filmmusem 2