Skip to content
NLEN
Eye on Sound: Sherlock Jr. (Buster Keaton, US 1924)

Sherlock Jr.

Buster Keaton / US, 1924 / 45 min.

Spiksplinternieuwe restauratie van deze briljante Keaton-film, met vooraf zijn hier zelden vertoonde film The High Sign. Cineteca di Bologna is bezig om alle stille films van Buster Keaton te restaureren. Sherlock Jr. is een van de fantastische resultaten. Met live muziek.

poster Sherlock Jr. (Buster Keaton, US 1924)

In Sherlock Jr. speelt Buster Keaton een jonge filmoperateur die ervan droomt ooit een groot detective te worden. Als hij zijn verloofde een huwelijksaanzoek wil doen, wordt hij beschuldigd van het stelen van het horloge van haar vader. Sherlock Jr. is een virtuoze film waarin elk aspect van Keatons briljante stijl van filmmaken te bewonderen is.

Vooraf vertoont Eye zijn korte film The High Sign, zijn eerste zelfstandige filmproductie. Deze film was nog niet eerder in Eye te zien

Het Italiaanse filmarchief Cineteca di Bologna is bezig met een meerjarig project om alle stille films van Buster Keaton onder handen te nemen, nadat het eerder tien jaar lang werkte aan de restauratie van het volledige oeuvre van Charlie Chaplin.

Live begeleiding door Daan van den Hurk op piano, Bart Soeters op bas en Frank van der Star op drums.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Buster Keaton

Productiejaar

1924

Productieland(en)

US

Originele titel

Sherlock Jr.

Lengte

45 min.

Taal

live muziek, Engels

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena
still uit Sherlock Jr. (Buster Keaton, US 1924)
still uit Sherlock Jr. (Buster Keaton, US 1924)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.