NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Shooom's avontuur

Shooom's avontuur

Bekijk trailer

Julien Bisaro / FR, BE, 2020 / 26 min.

Shooom is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren. Een magisch mooi getekend en bijzonder hartverwarmend verhaal.

Poster Shoooms avontuur

Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Shooom uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen. Met een extra ei op de rug, trippelt Shooom het moerasbos in, vastbesloten om een moeder te vinden voor hem en het ei. Zelfs als die moeder een alligator of een wasbeer blijkt te zijn.

Shooom’s Avontuur is een magisch mooi getekend en bijzonder hartverwarmend verhaal die zowel de harten van kinderen als die van volwassenen sneller zal doen kloppen en die je meteen nog een keer wil zien.

"Zou er iets schattigers bestaan dan een koprollend babyuiltje? De tekenfilm Shooom's avontuur doet alvast zijn best om ook uw (kinder)hart sneller te doen slaan." (De Morgen)

Voorfilm

Vooraf: Looks (Susann Hoffman, Duitsland 2014, 3'). Looks vertelt het verhaal van een grijze linx die niet zo goed past in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren. Hij wordt buitengesloten en gepest door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptie door de groep neemt hij uiteindelijke drastische maatregelen.

Details

Regisseur

Julien Bisaro

Productiejaar

2020

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Shooom's avontuur

Lengte

26 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Shooom's avontuur
still uit Shooom's avontuur

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.