Skip to content
NLEN
Cinedans 2022 Shorts 2 Stavropol

Shorts 2

Cinedans Festival 2022

Een selectie van de beste korte dansfilms, met een verscheidenheid aan dansstijlen en filmische benaderingen, strijden in de International Short Film Competition. Elke vertoning wordt afgesloten met een korte Q&A met internationale filmmakers en gasten.

poster Cinedans Festival 2022

Reconstruction (Pia Andell, FI 2021, 17’)

Choreography: Lassi Sairela

Een man en een vrouw, ontmoeten elkaar om herinneringen op te halen aan hun jeugd. Wanneer hun jeugdherinneringen beginnen te ontwaken, roept een brief die zij destijds schreef heel verschillende herinneringen op aan een schoolfeest in een hotel in 1982.

anamnesis (Evaggelia Lousioti, GR 2021, 3’)

Choreography: Evaggelia Lousioti

Anamnesis toont een mix van traditionele en hedendaagse dans. Dansend met de elementen van de natuur als drijvende kracht, maken de twee vrouwen kennis met de ideeën van vrijheid, identiteit en collectieve herinnering aan hun thuisland.

Foul Fish (Bridie Gane, GB 2021, 6’)

Choreography: Bridie Gane

Een korte dansfilm over de impact van wegwerpplastic in de zee. Foul Fish verkent een dystopische toekomst waar land en zee elkaar ontmoeten en creëert een nieuw hybride wezen; deels mens, deels vis, deels vuilnisbelt.

Snakes & Ladders (Nader Bahsoun, LB 2021, 7’)

Choreography: Yara Boustany

Schijnbaar machteloze lijven zwerven door de ruïnes. Een lichaam en een gebouw openen wegen om geconstrueerde betekenissen waar te nemen. Snakes & Ladders vertelt over de schommelende innerlijke toestand van menselijke lichamen wanneer ze geconfronteerd worden met de harde realiteit van een gehavende stad - de stad Beiroet.

Exaltation (Sam Asaert, BE 2021, 12’)

Choreography: Christopher Hill

Een dansfilm over het geleidelijk ontwaken van de geest en de ziel. Over zijn – en het geleidelijk losbreken uit een primitieve staat. Het Zelf evolueert naar zelfbewustzijn. Bewust van een hogere orde en niet langer gebonden aan instinctieve programmering.

Follow the Bias (Rosie Dennis, AU 2021, 9’)

Choreography: Alicia Harvie, Ashleigh White, Viviane Frehner

Het in de subtropische oostkust regio van Australië opgenomen Follow the Bias is een drieluik waarin hypnotiserende ritmes en patronen worden verkend, geïnspireerd op de patronen van "lawn bowls", een variant opzet spel jeu de boules.

Inquiry Into Time and Perception, study #2 (Philip Szporer, CA 2022, 11’)

Choreography: Aurélie Brunelle

De dialoog tussen een flamencodanseres en twee muzikanten in dit drieluik onthult tot in de kleinste registers van de bewegingen intimiteit en levenskracht. Met hun opzwepende perfromance zoeken ze naar transcendentie en transformatie.

STAVROPOL (Andrew Margetson, RU/GB 2022, 4’)

Choreography: Irina Kononova

Macht en loyaliteit worden op de proef gesteld in deze spannende bewegingsstrijd. Twee teams van danseressen gaan de strijd met elkaar aan in een zinderende wedloop, die uitmondt in een letterlijk head to head duel. Een messcherpe dance-off tussen twee teams van hedendaagse danseressen.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

91 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Shorts 2 Reconstruction
Cinedans 2022 Shorts 2 Follow the Bias
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.