Skip to content
NLEN
Cinedans 2022 Shorts 3 Dive

Shorts 3

Cinedans Festival 2022

Een selectie van de beste korte dansfilms, met een verscheidenheid aan dansstijlen en filmische benaderingen, strijden in de International Short Film Competition. Elke vertoning wordt afgesloten met een korte Q&A met internationale filmmakers en gasten. 

poster Cinedans Festival 2022

La Nostra Terra (Thomas Born, IT/NL 2022, 17’)

Choreography: Dalton Jansen

Een danstragedie op Siciliaanse bodem over een zoektocht naar legitimiteit, geïnspireerd op de installatie 'De Verboden Tuin van Europa' van Studio Wild met invasieve uitheemse plantensoorten. Deze soorten vormen een bedreiging voor inheemse Europese planten en zijn illegaal om te kweken, te verhandelen en te vervoeren in de hele EU.

Habitat: A Short Film on Dance and Architecture (David Jakob, FI 2021, 5’)

Choreography: Jack Traylen

De film combineert dans en architectuur en toont Alvar Aalto's gebouwde omgeving in de stad Kouvola, Finland. Aalto's architectuur is menselijk in hart en nieren - een principe dat in elk van zijn ontwerpen terugkomt. Een spel tussen ruimte, menselijke maat en solide architectuur creëert een droomachtige reis door de stad.

SHE (Emil Dam Seidel, DK 2022, 7’)

Choreography: Dorotea Saykaly

SHE is een filmische bewerking van een danssolo met dezelfde naam. Geïnspireerd op 'The Passion According to G.H.' van Clarice Lispector, draait de choreografie om identiteit en twijfel. Gevangen in een kamer ontwikkelt de hoofdpersoon, Clarice, een visie op haar eigen identiteit geholpen door een spiegel verhoor.

amser / time (Deborah Light, GB 2022, 6’)

Choreography: Light Ladd Emberton

Drie mensen bewegen zich tussen land en zee op drie opmerkelijke plaatsen langs Bae Ceredigon/Cardigan Bay in Wales. We beginnen 20.000 jaar terug en komen uit bij de klimaatcrisis van vandaag.

Reminiscences (Virginie Brunelle, CA 2022, 11’)

Choreography: Virginie Brunelle

Réminicenses brengt drie sensuele en wrede duetten op het scherm. Drie verhalen overlappen elkaar om de herinnering te vertellen van wat rest van de nostalgische gevoelens van hun verbintenis. De choreografieën sublimeren de barsten die door de menselijke ervaring zijn ontstaan en die zich als emotionele overblijfselen in ons nestelen.

AWARE (Manu León, Ramón Verdugo, ES 2021, 3’)

Choreography: Sheila García

Het Japanse woord 'AWARE' verwijst naar het gevoel van droefheid of melancholie die voorafgaat aan de zekerheid dat iets vergankelijk is. De film spreekt over liefde op die momenten dat men zich realiseert dat iets niet eeuwig zal duren.

In Media Res (Anthony Valon, FR 2020, 7’)

Choreography: Anthony Valon, Lorenzo Ds Dasse

Een schaduw van een mens ontwaakt in het midden van een reusachtige lege fabriek aan de voet van een monoliet die zijn silhouet eindeloos weerkaatst. Hij draagt de sporen van een voorbije tijd: de resten van schmink waardoor zijn gezicht onherkenbaar is geworden.

Dive (Oscar Sansom, GB 2021, 13’)

Choreography: James Bonas, Sophie Laplane

Dive is geïnspireerd op de Franse kunstenaar Yves Klein en zijn International Yves Klein Blue, wat 's werelds beroemdste blauwtint is geworden. Eigenzinnige choreografie gecombineerd met opvallende visuals in deze blauwe traktatie van Scottish Ballet's choreografen Sophie Laplane en James Bonas.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

93 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Shorts 3 Habitat
Cinedans 2022 Shorts 3 Amser Time
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.