Skip to content
NLEN
Cinedans 2022 Shorts XL Familiar or Other Realms Thereafter

Shorts XL: Familiar & Other Realms

Cinedans Festival 2022

Van dansende kappers in Brazilië tot ontmoetingen met walvissen - vol fantasie, humor, kracht en tederheid, biedt deze sectie een panoramische kijk op dans en onze menselijke ervaringen. Met langere shorts, korte documentaires en performance relays nemen we je mee in verschillende ontroerende en inspirerende verhalen.

poster Cinedans Festival 2022

THEREAFTER

Director:Pshemek Kaminski

Choreography: Pshemek Kaminski

Year completed: 2021

Country of production: Germany

Duration: 38:06

THEREAFTER is een bespiegeling over een plaats die bestaat in een parallel universum, in een verre toekomst, lang nadat de hedendaagse maatschappij is ingestort. Terwijl ze daarin ronddwalen en manoeuvreren, beleven de twee hoofdpersonen een reeks van wonderlijke ontmoetingen. Gaandeweg ontdekken ze kenmerken van een landschap en begeven ze zich naar een plek waar het groen groener is dan ooit tevoren.

Regisseur, choreograaf en danser Pshemek Kamiński bereikt door inzet van narratief en beweging een manier om ons mee te voeren in een prikkelende en inventieve omgeving, waar de verbeelding kan dwalen over de mogelijkheden die de toekomst biedt.

The Accident

Director: Stein-Roger Bull

Choreography: Jo Strømgren

Year completed: 2021

Country of production: Norway, Czech Republic

Duration: 31:37

Familierelaties worden op de proef gesteld door de plotselinge dood van de pater familias, die onlangs in het huwelijk trad met een veel jongere vrouw. Tegen de wil van de familie in staat de pasgetrouwde weduwe erop een familiefoto te maken, en brengt de dode man mee op de set. Het duurt niet lang of er ontstaan strubbelingen en de familieperikelen komen onvermijdbaar aan de oppervlakte.

Met het Tsjechische dansgezelschap 420PEOPLE en de Noorse violist Vilde Frang brengt The Accident, door middel van dans en muziek, een absurd maar herkenbaar tafereel van familieverhoudingen ten tonele.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

75 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Shorts XL Familiar or Other Realms Thereafter
Cinedans 2022 Shorts XL Familiar or Other Realms The Accident
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.