Skip to content
NLEN
Shorts XL Perpetual Bonds MW Stills 5

Shorts XL: Perpetual Bonds

Cinedans 2023: Shorts XL: Perpetual Bonds

Complexe banden tussen modellen en schilders, poppen en poppenspelers en een man en zijn schaduw.

poster Cinedans 2023

In dit spannende en ontroerende trio korte films spelen loyaliteit, toewijding en onderlinge afhankelijkheid een rol in de complexe relaties tussen modellen en schilders, poppen en poppenspelers, en een man en zijn schaduw.

Mud Water

US | 2022 | 30' [Nederlandse première]

Regie & choreografie: My-Linh Le

De film speelt zich voornamelijk af in Oakland, Californië., waar twee verhalen zich tegelijkertijd ontvouwen: in het ene laveert Yung Phil tussen loyaliteit aan zijn vrienden en zijn eigen dromen en ambities. In het andere roept een man de maan aan om hem van zijn schaduw te bevrijden, waarvan hij onmiddellijk spijt krijgt als wens in vervulling gaat.

Anima Animae Animam

ES | 2021 | 30' [Nederlandse première]

Regie: Julieta Gasroc, José (Putxa) Puchades Martínez

Anima, het Latijnse woord voor ziel, verwijst naar beweging. Betekent dit dat objecten zonder ziel zijn? Anima Animae Animam trekt ons mee in de wereld van de poppen. Het is een eerbetoon aan de mensen die hun leven wijdden aan het delen van hun ziel met wezens die deze nooit hadden, en stem gaven aan objecten die zoveel te zeggen hadden; oude vergeten verhalen. Een eerbetoon aan de poppenspelers die vanwege hun beroep niet op begraafplaatsen mochten worden begraven, omdat ze als zielloos werden afgedaan.

Medusa's Gaze

FR | 2022 | 26' [Nederlandse première]

Regie & choreografie: Ellénore Lemattre, Benedicte Alloing

"Wij zijn de modellen. Wij houden de pose vast om afgebeeld te worden. Onze lichamen vormen beelden en kunstwerken. Naakt springen wij bij uitstek in het oog. We bevriezen om lang te worden geobserveerd en nauwkeurig te worden onderzocht. En toch verdwijnen we altijd". Medusa's Gaze toont ons de wereld van de modellen; de choreografen van de stilte.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2023

Lengte

88 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2023

Van 24 tot en met 26 maart strijkt Cinedans opnieuw neer in Eye met een vol programma met de mooiste, spannendste en meest poëtische dansfilms van het afgelopen jaar.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.