Skip to content
NLEN
Silentones3

Silent Ones

Ricky Rijneke / HU, NL, 2013 / 97 min.

Internationaal bekroond speelfilmdebuut van Ricky Rijneke over de verdwijning van een jonge vrouw is een hallucinerende trip door een surreële schemerzone. Ze zou aan een tweede leven beginnen, had de Hongaarse Csilla haar broertje Isti beloofd. Wanneer ze wakker wordt is haar broertje verdwenen en haar tweede leven begonnen, alleen heel anders dan gedacht.

Rf silent ones poster b1 68x100 versie ii rgb d07

Csilla, een jonge vrouw, wordt verdwaasd wakker na een auto-ongeluk, ergens op het platteland. Csilla besluit zich in te schepen op een vrachtschip naar West-Europa; tijdens de reis vergrijpt de louche zakenman Gabor (“import en export”) zich aan haar; ook verliest ze haar enige aandenken aan Isti. De grip op het leven ontglipt Csilla, het verblijf aan boord van het vrachtschip wordt een verblijf in een surreële schemerzone tussen leven en dood.

De jonge Nederlandse regisseur Ricky Rijneke maakte internationaal naam met de korte film Wing, the Fish That Talked Back. Voor Silent Ones bracht Rijneke een keur aan bekroonde Europese filmvakmensen bijeen, onder wie cameraman Gergely Pohárnok (Hukkle). Voor de dromerig-onheilspellende soundtrack tekende Andrey Dergachev, die ook meewerkte aan Andrey Zvyagintsevs The Banishment en Leviathan. De hoofdrol wordt vertolkt door de Hongaarse Orsi Tóth, die weinig woorden nodig heeft om jonge vrouw neer te zetten die in gevecht is met zichzelf en het verleden.

De soundtrack-cd van Silent Ones door Andrey Dergachev is exclusief verkrijgbaar in de EYE shop voor 5 euro.

“…haarscherp…Een filmgedicht om in onder te dompelen… (**** Trouw)

“Een prachtige ontdekking…sterke handtekening en verdient het…bij uitstek in de bioscoop te worden gezien…magische beelden…bedwelmende beleving…fraaie cinema… (**** De Volkskrant)

“Ronduit magisch... (**** De Filmkrant)

Details

Regisseur

Ricky Rijneke

Productiejaar

2013

Productieland(en)

HU, NL

Originele titel

Silent Ones

Lengte

97 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Silentones4
Silentones5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.