Skip to content
NLEN
Sisters1

Sisters

Brian De Palma / US, 1972

Psychologisch moorddrama over een gescheiden Siamese tweeling met een wel heel sinistere idee van familie. Net als Cronenberg is De Palma speciaal geïnteresseerd in de hechte band tussen tweelingen die dreigt te worden doorgesneden (zie ook Dead Ringers).

Sistersposter

Het knappe model Danielle leeft gescheiden van haar Siamese-tweelingzus Dominique. Wanneer een beroemde reporter Dominique van een brute moord verdenkt, raakt ze verstrikt in de sinistere familieband van de zusters.

Deze eerste thriller van De Palma is een angstaanjagende en stijlvolle lofzang op vrouwelijke destructie, waarmee hij tegelijk een hommage brengt aan het voyeurisme in de films van Hitchcock. Zijn ode is een prachtige mix geworden van split-screen effecten, bloedige verjaardagstaarten, en een huiveringwekkende score door vaste Hitchcock-componist Bernard Herrmann. De Palma kwam op het idee voor de film na het lezen van een artikel over de Russische Siamese tweeling Masha en Dasha Krivoshlyapova, die stiekem en op gruwelijke wijze als proefkonijnen werden gebruikt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Brian De Palma

Productiejaar

1972

Productieland(en)

US

Originele titel

Sisters

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Sisters2
Sisters3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.