NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Small Axe: Lovers Rock (Steve McQueen, GB 2020)

Small Axe - Lovers Rock

Steve McQueen / GB, 2020 / 70 min.

Tijdens een huisfeest in West-Londen, 1980, bloeit een romance op tussen jonge geliefden. De film is een ode aan het romantische reggaegenre Lovers Rock, en aan de zelfredzaamheid en vindingrijkheid van de West-Indische gemeenschap in Londen.

poster Amsterdam Art Week 2021

In tegenstelling tot de andere delen van Small Axe vertelt Lovers Rock een fictief verhaal. Maar dit soort feesten waren echt: omdat mensen van kleur niet welkom waren in clubs, organiseerden ze huisfeesten met zelfgebouwde geluidsinstallaties, waar de buurt samenkwam om onbekommerd te dansen en zwarte cultuur te vieren.

Small Axe is een serie van vijf speelfilms van de Britse kunstenaar en regisseur Steve McQueen (1969). De films spelen zich af in de jaren 60–80 en vertellen de persoonlijke verhalen van leden uit de West-Indische gemeenschap in Londen, die in hun dagelijks bestaan continu moeten vechten tegen racisme en discriminatie. Eye vertoont de films eenmalig in het kader van Amsterdam Art Week.

Het toegangsticket van €12,50 geeft recht op een gratis entree voor de voorstelling en op een DVD-box van de serie Small Axe

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Steve McQueen

Productiejaar

2020

Productieland(en)

GB

Originele titel

Small Axe - Lovers Rock

Lengte

70 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

Amsterdam Art Week 2021

Eye vertoont Small Axe eenmalig tijdens Amsterdam Art Week. Small Axe is een serie van vijf speelfilms van de Britse kunstenaar en regisseur Steve McQueen (1969). De veelgeprezen films spelen zich af in de jaren 60–80 en vertellen de persoonlijke verhalen van leden uit de West-Indische gemeenschap in Londen. In hun dagelijks bestaan moeten ze continu vechten tegen racisme en discriminatie.

Lees meer
still uit Small Axe: Lovers Rock (Steve McQueen, GB 2020)
still uit Small Axe: Lovers Rock (Steve McQueen, GB 2020)
still uit Small Axe: Lovers Rock (Steve McQueen, GB 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.