Skip to content
NLEN
still uit Snowpiercer (Bong Joon-Ho, US 2013)

Snowpiercer

Bong Joon-Ho / US, 2013 / 126 min.

Tien jaar van nu: een nieuwe IJstijd decimeert de mensheid. Slechts een select gezelschap overleeft in de verwarmde sneltrein Snowpiercer, de rijken voorin, de armen in de achterste wagons. Uitbundige verfilming van apocalyptisch Frans stripverhaal, sterbezetting met Tilda Swinton en John Hurt.

poster Snowpiercer (Bong Joon-Ho, US 2013)

Het jaar is 2031. Een nieuwe IJstijd heerst, de mens heeft nauwelijks kans van overleven. Alleen wie een plekje heeft weten te bemachtigen in de verwarmde sneltrein Snowpiercer maakt een kans. Maar aan boord van de al zeventien jaar rondrazende trein lopen de spanningen op: in de voorste wagons zetelt de rijke elite, achterin bevindt zich het getto van de armen. Een gewelddadige opstand lijkt onvermijdelijk.

Het scenario, geschreven op basis van een apocalyptisch Frans stripverhaal, vermengt op originele wijze elementen van de actie- en sciencefictionfilm met messcherpe dialogen en zwarte humor. Het resultaat is een epische parabel en allegorisch commentaar in een.

Scheefgroei

Snow Piercer is een spannend drama over de toekomstige strijd tussen underdogs en overheersers, gedragen door steracteurs John Hurt, Tilda Swinton en de Zuid-Koreaan Kang-ho Song,

De film is ook een bespiegeling over de gevolgen van de toenemende scheefgroei in de wereld. Voeg daarbij het gegeven dat het juist een technologische oplossing tegen het opwarmen van de Aarde was die de nieuwe IJstijd heeft uitgelokt, en het menselijk falen is compleet.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Bong Joon-Ho

Productiejaar

2013

Productieland(en)

US

Originele titel

Snowpiercer

Lengte

126 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Ecologica

Why in Eye

"Snowpiercer is een krankzinnige dystopische trip met serieuze ondertoon, vol overgave gespeeld door een geweldige cast, met sterren als Tilda Swinton en John Hurt.' -Anna Abrahams, programmeur

still uit Snowpiercer (Bong Joon-Ho, US 2013)
still uit Snowpiercer (Bong Joon-Ho, US 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.