Skip to content
NLEN
Solanstill1

Solan & Ludwig en de sneeuwmachine

Een klein Noors stadje genaamd Pinchcliffe heeft een groot probleem. Het wil maar niet sneeuwen en alle bewoners verlangen er vlak voor Kerst juist zo hevig naar. Uitvinder Reodor Felgen besluit om een sneeuwmachine te maken. (AL)

Solanposter

Ook de redacteur van het lokale dagblad wil zijn lezers een witte kerst beloven om zo de dalende verkoopcijfers van zijn krant te keren. Als hij nou gewoon de hand kan leggen op Felgens sneeuwmachine, dan gaan de mensen zijn krant wel weer kopen.Maar in de verkeerde handen blijkt de sneeuwmachine gevaarlijk gereedschap te zijn: Pinchcliffe wordt begraven onder de sneeuw, en ook Reodor is onder mysterieuze omstandigheden verdwenen.Aan de vriendjes Solan en Ludwig de taak om dit op te lossen. Van de regisseur van Pelle en de waterdieven en Pelle en de dierenrovers.

“...intelligente parabel over het manipuleren van de natuur en de gevaren van de sensatiepers...vol geinige vondsten... (**** Het Parool)

“Spannend voor de kleinsten, vol fraaie details voor hun ouders…uiterst liefdevol gemaakte animatiefilm … charmant …cadeautje. (**** De Volkskrant)

“… sfeervolle kerstavontuur… vele leuke visuele details… (De Telegraaf)

Details

Solanstill2
Solanstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.