Skip to content
NLEN
Soldate2

Soldate Jeannette

Daniel Hoesl / AT, 2013

Onderkoeld, droogkomisch portret van een goedburgerlijke Weense huisvrouw die haar materialistische levenstijl overboord gooit vanwege de economische recessie en zichzelf opnieuw uitvindt. Tiger Award-winnaar.

Soldateposter

In de droogkomische opening van Soldate Jeannette volgen we de onverstoorbare veertiger Fanni als ze een peperdure designerjurk koopt, om deze vervolgens direct in de dichtstbijzijnde prullenbak te gooien.

De opening zet gelijk de toon voor haar daaropvolgende avonturen, als de zakenvrouw is verdreven uit haar consumentenparadijs. Na geconfronteerd te zijn met een huurachterstand verbrandt ze letterlijk al haar bezittingen en neemt ze een baan aan bij een varkensstal in de Alpen, waar ze een geestverwant vindt in opstandige boerenknecht Anna. Ook zij wil zichzelf opnieuw uitvinden.

Daniel Hoesl was assistent-regisseur van Ulrich Seidl bij zijn Paradies-trilogie, wat te merken is aan de uitgebeende maar krachtige stijl van Soldate Jeannette. Ook Chantal Akerman (Jeanne Dielman), Godard en Dreyer zijn niet ver weg in deze Tiger Award-winnaar. Met opmerkelijke technopopscore van Bettina Koester.

Details

Regisseur

Daniel Hoesl

Productiejaar

2013

Productieland(en)

AT

Originele titel

Soldate Jeannette

0

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Soldate3
Soldate5
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.