NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Spencer (Pablo Larraín, DE/CL/GB/US 2021)

Spencer

Spencer

Bekijk trailer

Pablo Larrain / DE, CL, GB, US, 2021 / 111 min.

“Een sprookje, gebaseerd op een ware tragedie”. Zo kenschetst Pablo Larraín zijn film over de laatste kerstmis van prinses Diana met echtgenoot Charles, de kinderen en de royal family op het landgoed Sandringham. Kristen Stewart is indrukwekkend als de getroebleerde ‘Lady Di’. 

poster Spencer (Pablo Larraín, DE/CL/GB/US 2021)
Een liefdeloos huwelijk, een weinig warm onthaal door de Queen Mum en het koninklijk hof, het gevecht met boulimia en depressie: het korte leven van prinses Diana was niet minder dan gekweld te noemen.

Tegelijkertijd was Diana Spencer sterk genoeg om haar eigen weg te gaan en zich te laten scheiden van echtgenoot Charles; ook had ze een feilloos gevoel voor hoe de media te bespelen en een identiteit voor zichzelf op te eisen.

Regisseur Pablo Larraín (Tony Manero, No, Jackie) situeert zijn film op het landgoed Sandringham, waar de royals samenkomen voor de viering van het kerstfeest. Het zal Diana’s laatste kerst in gezelschap van de koninklijke familie zijn: in Sandringham neemt ze het besluit te scheiden. De prinses zal geen Queen worden.

Icoon

Kristen Stewart geeft indrukwekkend gestalte aan de zowel kwetsbare als sterke Diana, die zal uitgroeien tot een vrouwelijke icoon van de twintigste eeuw, net als Jacqueline Kennedy.

Gevraagd naar zijn fascinatie voor vrouwen als ‘Jackie’ en Diana benadrukt Larraín dat hij vooral gefascineerd door het geheime innerlijke leven van zulke publieke figuren. En dat is waar de kracht van cinema om de hoek komt kijken. Spencer is geen docudrama, maar een verbeelding “van wat er tijdens die bewogen dagen in Sandringham gebeurd zou kunnen zijn”, zegt de regisseur.

Voorafgaand aan Spencer kunt u de Ultrakort-film Howling zien, geregisseerd door Lewis van der Werf. Ultrakort laat je kennismaken met de nieuwste (hele korte) animatiefilms van Nederlandse bodem.

Details

Regisseur

Pablo Larrain

Productiejaar

2021

Productieland(en)

DE, CL, GB, US

Originele titel

Spencer

Lengte

111 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still uit Spencer (Pablo Larraín, DE/CL/GB/US 2021)
still uit Spencer (Pablo Larraín, DE/CL/GB/US 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.