Skip to content
NLEN
Still Stellet licht

Stellet licht

Carlos Reygadas / MX, FR, NL, DE, 2007 / 127 min.

Carlos Reygadas (Post tenebras lux) filmde een magisch liefdesverhaal in fraaie, haarscherpe beelden. Het verhaal speelt zich af in een streng religieuze, pacifistische mennonietengemeenschap in Noord-Mexico. Stellet licht won de juryprijs van het Cannes-filmfestival.

Poster Stellet licht

Reygadas volgt de worsteling van een getrouwde man - vader van zes kinderen - die verliefd wordt op een andere vrouw. Hij vecht tegen zijn gevoelens: moet hij zijn vrouw verraden of zijn ware liefde offeren? Hij is een van de van oorsprong Nederlandse protestanten, afkomstig uit Friesland, die nog leven volgens de normen en waarden van een zeer traditioneel geloof.

In het indringende liefdesverhaal speken de amateuracteurs Plautdietsch, de aan Middeleeuws Nederlands verwante taal van de mennonieten. In Mexico werd de film negen keer genomineerd voor een Ariel, de Mexicaanse Oscar, en won er vijf: beste film, beste regie, beste cinematografie, beste originele script en beste actrice in een bijrol.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Carlos Reygadas

Productiejaar

2007

Productieland(en)

MX, FR, NL, DE

Originele titel

Stellet licht

Lengte

127 min.

Taal

Plautdietsch, Spaans, Frans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Vive le cinéma! Art & Film

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het filmmuseum en de vijftigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) hebben Eye en het IFFR vijf belangrijke filmregisseurs uit vijf verschillende werelddelen benaderd. Hiermee vieren Eye en IFFR de grenzeloze kracht en diversiteit die zo essentieel is voor hun programmering.

Lees meer
campagnebeeld Vive le cinéma!, werk van Leopold Emmen
Still Stellet licht
Still Stellet licht

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.