Skip to content
NLEN
still uit Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)

Still the Water

Naomi Kawase / JP, 2014 / 121 min.

Twee tieners op een subtropisch Japans eiland vinden troost bij elkaar, als ze worden geconfronteerd met zowel een familietragedie als verwoestende natuurkrachten. Wijze, serene film draaide in de competitie van Cannes.

poster Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)

Bij de VR-ervaring Missing Pictures, waarin Naomi Kawase vertelt over haar nooit-gemaakte romantisch komedie Oh Debu, laat Eye haar dromerige, tedere film Still the Water zien. De filmende dichter Kawase (The Mourning Forest) voert ons naar het Japanse subtropische eiland Amami-Oshima, waar dorpelingen in harmonie met de onvoorspelbare ritmes van de natuur leven – of ze nou aangenaam en levengevend zijn of gewelddadig en destructief.

Op de ochtend na een tyfoon vindt de zestienjarige Kaito een dode man in de zee. Deze verontrustende ontdekking is de eerste in een reeks van gebeurtenissen die het leven van Kaito en zijn klasgenoot Kyoko grondig zullen veranderen. Terwijl hun families hun eigen persoonlijke stormen moeten doorstaan​​, vinden Kaito en Kyoko troost in elkaars gezelschap.

Eerste liefde

Met een handheld camera glijdt Kawase langs de rituelen die deze gemeenschap bindt. Op intieme wijze maakt Kawase ons deelgenoot van het gevoel van verlies, eenzaamheid, de eerste liefde – de fundamentele ervaringen van het leven die ze met mededogen laat zien. Het is allemaal, zoals de eilandsjamanen ons geruststellen, deel van een grote cyclus.

In Eye zijn ook Naomi Kawase's The Mourning Forest, An en Shara te zien.

“De fotografie is wonderschoon... (**** VPRO/Cinema.nl)

“...sterke acteurs, de authentieke couleur locale, en vooral de uiterst fysieke filmstijl... (**** NRC Handelsblad)

“…dromerige, tedere film… (**** Trouw)

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Naomi Kawase

Productiejaar

2014

Productieland(en)

JP

Originele titel

Futatsume no mado

Lengte

121 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Missing Pictures

Bij elke gemaakte film sneuvelen er tientallen films die het witte doek nooit halen. In de VR-ervaring Missing Pictures leiden Abel Ferrara, Tsai Ming-liang, Catherine Hardwicke, Naomi Kawase en Lee Myung-Se ons rond in het verhaal dat ze nooit hebben kunnen vertellen.

Lees meer
Een computergegenereerde illustratie met een oudere figuur en een kind op de achterste rij van een bioscoop. Op het scherm wordt een martial arts gevecht getoond, het kind in de bioscoop houdt een zwaard omhoog dat de film op het scherm weerspiegelt. (campagnebeeld Xtended: Missing Pictures; still uit Missing Pictures (Tsai Ming-Liang's The Seven-Story Building))
still uit Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)
still uit Still the Water (Naomi Kawase, JP 2014)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.