Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

Cinedans 2022 Swan Lakes - Gauthier Dance

Swan Lakes - Gauthier Dance

Eric Gauthier / DEUZE, 2021 / 71 min.

Voor de allereerste keer organiseert Cinedans FEST een International Performance Relay & Camera Rework Competition. Samen met dancescreen van IMZ International Music + Media Centre presenteren we, in de bioscoop en online, een diverse selectie van filmproducties van over de hele wereld.

poster Cinedans Festival 2022

Artistiek directeur van dansgezelschap Theaterhaus Stuttgart Eric Gauthier, vroeg drie choreografen om hun eigen versie van 'Swan Lake' te creëren. Dit resulteerde in drie 20 minuten durende voorstellingen van enkele van de beste hedendaagse choreografen ter wereld: Hofesh Shechter, Marco Goecke en Cayetano Soto. We ontmoeten de zwanen van Marco Goecke in SHARA NUR, met muziek van Björk. UNTITLED FOR 7 DANCERS van Soto brengt de dansers in zwarte full-body pakken en zijn meer slangenmensen dan zwanenmeisjes als ze over de vloer glijden. Shechter's SWAN CAKE brengt een heldere, maar geenszins luchtige noot in het programma, met een onweerstaanbare, door hemzelf gemaakte soundtrack.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Eric Gauthier

Productiejaar

2021

Productieland(en)

DEUZE

Originele titel

Swan Lakes - Gauthier Dance

Lengte

71 min.

Taal

geen dialoog

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.