Skip to content
NLEN
Symmetry01 cinemascope

Symmetry en Symmetry Unravelled

Dans- en operafilm, die kunst en wetenschap laat samenkomen. CERN-fysicus Lukas werkt aan de theorie van alles en de kleinste elementaire deeltjes. Wanneer de zang van sopraan Claron McFadden hem uit balans brengt, volgt hij haar, terug naar het moment van vóór de oerknal – toen tijd nog niet bestond. Een liefdesverhaal zonder eind.

Symmetry filmimage

Lukas (danser en choreograaf Lukas Timulak) is een toegewijde fysicus in CERN. Hij is op zoek naar de theorie van alles en het kleinste deeltje van ons bestaan. Hij verricht routinewerk in de CERN-deeltjesversneller. Hij raakt ontregeld als hij de schim meent te zien van een vrouw (sopraan Claron McFadden) die tussen de enorme machines staat te zingen. Lukas volgt Claron door de zwarte tunnel van CERN, waarna Lukas in haar ban raakt en een spel van aantrekken en afstoten volgt. Hij volgt hij haar, terug naar het moment van vóór de oerknal – toen tijd nog niet bestond. Weer terug achter zijn computer blijkt Lukas” binnenste een deeltjesversneller te zijn. Via deze innerlijke deeltjesversneller belandt Lukas weer op de ijsvlakte en begint aan zijn tweede dans. Weer is er een spel van aantrekken en afstoten. Deze keer raken ze elkaar bijna aan.

Symmetry Unravelled neemt de kijker mee achter de schermen van Symmetry, van diep onder de grond in de CERN deeltjesversneller tot ver boven de zeespiegel op de prachtige Boliviaanse zoutvlaktes. Betrokken artiesten én toonaangevende fysici gaan in op de relatie tussen kunst en wetenschap. (cinedans)

Met o.a. fysici Robbert Dijkgraaf, Michael Doser & John Ellis, operazangeres Claron McFadden en dansers Lukáš Timulak & Celia Amade.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.