NLEN
Eye Filmmuseum

voor alle dagen

in alle talen

still uit Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

Synecdoche, New York

Charlie Kaufman / US, 2008 / 124 min.

Een theaterregisseur (Philip Seymour Hoffman) worstelt met zijn werk en de vrouwen in zijn leven, terwijl hij een levensgrote replica van New York probeert te creëren als onderdeel van zijn nieuwe toneelstuk. Keuzefilm Ivo van Hove.

poster Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

Toneelregisseur Ivo van Hove: "In Synecdoche, New York van Charlie Kaufman speelt Philip Seymour Hoffman een regisseur die dé toneelvoorstelling van zijn leven wil maken. Maar… ze komt niet af. Ook niet na tientallen jaren. Prachtige film over theater maken vanuit een persoonlijke urgentie."

In 2008 maakte Kaufman, scenarist van Being John Malkovich, Adaptation. en The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, zijn regiedebuut met het ambitieuze filmische bouwwerk Synecdoche, New York. Philip Seymour Hoffman speelt een fysiek in verval rakende theaterregisseur die al jarenlang werkt aan zijn steeds verder uitdijende magnum opus.

Zijn bestaan krijgt eindelijk betekenis nu hij weet wat hij wil: het naspelen van het leven. Die imitatie trekt hij tot in extremis door: in een loods wil hij tot in perfectie een deel van New York namaken.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Charlie Kaufman

Productiejaar

2008

Productieland(en)

US

Originele titel

Synecdoche, New York

Lengte

124 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

All About Theatre About Film

Film en theater beïnvloeden elkaar doorlopend. Om die kruisbestuiving tussen de twee werelden te vieren, nodigde Eye toneelregisseur Ivo van Hove en scenograaf Jan Versweyveld uit om een tentoonstelling samen te stellen.

Lees meer
All About Theatre About Film: Antonioni Project (naar Michelangelo Antonioni) (2009) © Jan Versweyveld
still uit Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)
still uit Synecdoche, New York (Charlie Kaufman, US 2008)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.