Skip to content
NLEN
Third1

Tercera Orilla, La

Celina Murga / AR, DE, NL, 2014 / 92 min.

Verfijnd coming-of-age-verhaal over een boze, verwarde jongen die zich wil losmaken uit een gebroken gezin. Onderhuids drama waarin de belangrijkste dingen onuitgesproken blijven en onder de kalme oppervlakte gewelddadige emoties kolken. Martin Scorsese is uitvoerend producent.

poster The Third Side of the River

Net als Scorsese bekijkt regisseur Celina Murga haar geboorteregio – de slaperige provinciesteden van Entre Rios, ten noorden van Buenos Aires – met een intens lyrische, sensuele blik. Langzaam, bijna onmerkbaar, komt er een onderhuidse spanning in deze film over het gebroken gezin van alleenstaande moeder Nilda. De vader van de zestienjarige Nicolas is een gerespecteerd arts, die een parallel leven leidt met een andere vrouw. Slechts zes blokken staan tussen de twee huizen, maar Nicolas” vader staat niet toe dat de jongen naar hem toeloopt. Hun gescheiden leven is een publiek geheim, waarbij omstanders doen alsof ze van niets weten. Op school raakt Nicolas ondertussen verwikkeld in een gevecht met een paar pestkoppen, maar groot emotioneel vuurwerk blijft uit – dat is niet Murga's stijl. Latente spanningen blijven in de lucht hangen als onontplofte bommen.

Indrukwekkende nieuwkomer Alian Devetac speelt de rol van Nicolas, die het gezin steeds meer als een gevangenis gaat ervaren. Cameraman Diego Poleri is verantwoordelijk voor het warme licht en de lyrische kadrering.

Details

Regisseur

Celina Murga

Productiejaar

2014

Productieland(en)

AR, DE, NL

Originele titel

Tercera Orilla, La

Lengte

92 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Third5
Third6
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.