Skip to content
NLEN
still uit The Big Chill (Lawrence Kasdan, US 1983)

The Big Chill

Lawrence Kasdan / US, 1983 / 103 min.

Naar aanleiding van het overlijden van acteur William Hurt op 13 maart jl. vertonen we The Big Chill, een komisch ensembledrama over een groep voormalige universiteitsactivisten die hun jeugdige idealen vaarwel hebben moeten zeggen. Met William Hurt, Glenn Close, Jeff Goldblum en Tom Berenger.

poster The Big Chill (Lawrence Kasdan, US 1983)

Na de schokkende zelfmoord van hun vriend komt een groep dertigers een weekend samen voor zijn begrafenis. Ze halen herinneringen op aan hun activistische verleden als kinderen van de jaren zestig. Inmiddels worstelen ze vooral met de onzekerheden van hun volwassenen leven in de jaren tachtig en zijn hun idealen ergens onderweg vervlogen.

Dit warm-humoristische portret van de babyboom-generatie is misschien wel de meest bepalende ensemblefilm van de jaren tachtig, met gedenkwaardig acteerwerk van William Hurt, Tom Berenger, Glenn Close, Jeff Goldblum, Kevin Kline, Mary Kay Place, Meg Tilly en JoBeth Williams, en een toepasselijke soundtrack vol rock- en r&b-hits uit de jaren zestig.

Regisseur Lawrence Kasdan castte de veelzijdige William Hurt ook in drie andere films: de neo-noir Body Heat (1981), het romantische drama The Accidental Tourist (1988) en de komedie I Love You to Death (1990).

Vertoning op 35mm (NB deze kopie is licht verkleurd).

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Lawrence Kasdan

Productiejaar

1983

Productieland(en)

US

Originele titel

The Big Chill

Lengte

103 min.

Taal

Engels

Drager

35mm

Onderdeel van

Eye Classics

Klassiekers te over in de Eye-collectie. En we vertonen ze regelmatig, in allerlei programma’s. Met de nieuwe serie Eye Classics haalt Eye de filmgeschiedenis nog dichterbij. Drie klassiekers per week, geselecteerd door de programmeurs van Eye, vertoond op het grote doek, indien mogelijk op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld Eye Classics
still uit The Big Chill (Lawrence Kasdan, US 1983)
still uit The Big Chill (Lawrence Kasdan, US 1983)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.