Skip to content
NLEN
still uit The Death of Antonio Sánchez Lomas (Ramón Gieling, Salvador Gieling, 2019)

The Death of Antonio Sánchez Lomas

Ramón Gieling, Salvador Gieling / NL, 2019 / 86 min.

In het Zuid-Spaanse dorpje Frigiliana zijn wonden uit de tijd van het regime van Franco nog niet geheeld. De brute moord op een dorpeling in 1952 verdeelt de gemeenschap tot op de dag van vandaag.

Poster the death of antonio sanchez lomas

Een gruwelijke gebeurtenis tijdens het Franco-tijdperk in het Zuid-Spaanse dorp Frigiliana blijft een taboe waar niemand het over heeft. Onder de schijnbare harmonie in het dorp is er een onderstroom van pijn, persoonlijke drama, verraad en verborgen politieke conflicten. Deze komen allemaal voort uit de wreedheden van Franco's Guardia Civil.

Filmmakers Ramón en Salvador Gieling confronteren de bewoners met deze verborgen geheimen. Alleen degenen die het bloedige verleden onder ogen zien, kunnen in vrede leven met de toekomst.

De documentaire was geselecteerd voor de IDFA Competition for Dutch Documentary en het Thessaloniki Documentary Festival 2020.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violence

Regisseur

Ramón Gieling, Salvador Gieling

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

The Death of Antonio Sánchez Lomas

Lengte

86 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Ramón Gieling at Work

Filmmaker, schrijver, theatermaker, beeldend kunstenaar: altijd is Ramón Gieling op zoek naar de ziel van de dingen en de menselijke bezieling. De maker van En un momento dado, een bijzondere film over Johan Cruijff in Barcelona, en Erbarme dich (over de Matthäus Passion), opereert graag op het grensvlak van werkelijkheid en verbeelding.

Lees meer
Ramón Gieling © Bob Bronshoff

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.