Skip to content
NLEN
still uit The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)

The Deserted

Bekijk trailer

Ming-Liang Tsai / TW, 2018 / 55 min.

 

poster Xtended 2018

De man, gespeeld door vaste Tsai Ming-liang-acteur Lee Kang-Sheng, ligt op een bank en wordt bezocht door de geesten van zijn overleden moeder en een buurvrouw. De kijker ervaart tijdens zijn gang door de 360° ruimte het helingsproces en de persoonlijke ervaringen van de rustende man, die in een droomstaat lijkt te verkeren.

betoverende contemplatie

The Deserted werd geselecteerd voor de prestigieuze VR-sectie van het filmfestival van Venetië 2017. De eerste Chinees gesproken virtual reality-film werd ontvangen als een uitzonderlijk kunstwerk, een betoverende contemplatie over het leven en de geesten en dromen uit het verleden. De maker ziet het werk als een “theaterstuk voor één persoon die zelf uitmaakt vanuit welke hoek hij kijkt en hoe hij deel uitmaakt van de ruimte”.

zaalprogramma

Bij The Deserted is een selectief retrospectief te zien van Tsai Ming-liangs eerdere films. Voor de Nederlandse theaters is de heruitbreng gepland van Rebels of the Neon God (1992), Vive l”amour (1994) en The River (1997).

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Regisseur

Ming-Liang Tsai

Productiejaar

2018

Productieland(en)

TW

Originele titel

The Deserted

Lengte

55 min.

Onderdeel van

Xtended

Virtual Reality-producties vormen een steeds belangrijker deel van de filmervaring, reden voor Eye om er aandacht aan te besteden in het nieuwe programma Xtended. Hierin is de blik niet gericht op het oppervlak van het filmdoek maar beweeg je je virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte die je aan alle kanten omringt en onderdompelt.

Lees meer
Xtended: Angels in Amsterdam in Eye © Tibor Dieters

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Deserted (VR) (Tsai Ming-liang, TW 2018)
Poster The Deserted VR Tsai Ming liang

Support Eye en zie meer. Word member van de Eye Society.